Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Παιδόφιλος αυτοκτόνησε μέσα σε δικαστική αίθουσα πίνοντας νιτρώδες νάτριο

Τέξας: Παιδόφιλος αυτοκτόνησε μέσα σε δικαστική αίθουσα πίνοντας νιτρώδες νάτριο

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι όταν συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 100 χρόνια φυλάκισης, «πήρε την απόφαση να κάνει αυτό που έκανε την τελευταία στιγμή».

Το υγρό που κατανάλωσε ένας παιδόφιλος από το Τέξας πριν πεθάνει μέσα σε μια δικαστική αίθουσα διαπιστώθηκε ότι ήταν νιτρώδες νάτριο, σύμφωνα με την τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία η οποία αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία.

Ο 57χρονος Edward Leclair δικάστηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Ντέντον του Τέξας αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα καθώς διαβαζόταν η ετυμηγορία για την ενοχή του, κατέβασε ένα μπουκάλι νερό γεμάτο με νιτρώδες νάτριο.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant δήλωσε στην Daily Mail την Τρίτη ότι ο Leclair αυτοκτόνησε.

Ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Ντέντον, Τζέιμι Μπεκ, δήλωσε στο CNN πως λίγο πριν πεθάνει τον είδαν να πίνει το υγρό. Οι περισσότεροι που ήταν στην αίθουσα θεώρησαν ότι το μπουκάλι περιείχε κάποιο ποτό και το ήπιε για να αντιμετωπίσει την ετυμηγορία.

Όταν ζητήθηκε από δικαστικό επιμελητή να ελέγξει τον Leclair, αυτός βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο κελί του.

«Λίγο μετά την είσοδό του στο κελί, άρχισε να κάνει εμετό και κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Edward Leclair, Mike Howard . Ο Howard είπε ότι είδε τον Leclair να πίνει «μια μεγάλη γουλιά από ένα μπουκάλι νερό» ενώ άκουγε την ετυμηγορία, αλλά ο δικηγόρος είπε ότι δεν γνωρίζει τι υπήρχε στο μπουκάλι. Ο Leclair μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το βίντεο παρακολούθησης από το δικαστήριο της κομητείας Ντέντον δείχνει τον Leclair να αγοράζει το μπουκάλι με το νερό γύρω στις 7 π.μ., ανέφεραν οι New York Times. Ενώ οι ένορκοι συνεδρίαζαν για περίπου τρεισήμισι ώρες, οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι έριξε το χημικό υγρό στο νερό.

Ο δικηγόρος του δήλωσε στους Times ότι όταν συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 100 χρόνια φυλάκισης, «πήρε την απόφαση να κάνει αυτό που έκανε την τελευταία στιγμή».

«Αν περίμενε άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε τεθεί υπό κράτηση και δεν θα είχε πρόσβαση στο εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε ο Howard. «Δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει. Οπότε, νομίζω ότι το ήξερε».

Αυτοκτονίες με νιτρώδες νάτριο

Το νιτρώδες νάτριο είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται συχνά για τη συντήρηση τροφίμων όπως το κρέας, αλλά μπορεί να σκοτώνει τον άνθρωπο προκαλώντας χαμηλή αρτηριακή πίεση και περιορίζοντας τη ροή οξυγόνου. Ο 19χρονος ηθοποιός Μάθιου Μίντλερ αυτοκτόνησε το 2021 πίνοντας ένα μπουκάλι νιτρώδους νατρίου αξίας 15 δολαρίων που αγόρασε από το Amazon.

Η ηθοποιός της σειράς «Empire» Lindsey Pearlman, 43 ετών, αυτοκτόνησε μετά από κατάποση νιτρώδους νατρίου τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. Τον Οκτώβριο, οι οικογένειες δύο εφήβων που αυτοκτόνησαν με τον ίδιο τρόπο κατέθεσαν μήνυση κατά της Amazon κατηγορώντας τον διαδικτυακό γίγαντα ότι πωλούσε τα λεγόμενα «κιτ αυτοκτονίας» σε εφήβους που περιείχαν νιτρώδες νάτριο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024