Εκλογές 2023: «Χρησμός» Μητσοτάκη για τις κάλπες
Κατά την επίσκεψη του στον Κορυδαλλό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν διάλογο που έβαλε πολλούς σε σκέψεις για την ημερομηνία των εκλογών του 2023
Φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια για στήσιμο της πρώτης κάλπης στις 9 Απριλίου ( ή στις 2 Απριλίου κατ΄άλλους), με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Κορυδαλλό να ενισχύει αυτή τη φημολογία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διάλογο με έναν ορειβάτη της περιοχής, όπου του αποκάλυψε ότι θέλει να πάει στον Όλυμπο τον Μάιο.
Εκείνος τού απάντησε: «Θα σε πάω εγώ», με τον πρωθυπουργό να λέει: «μετά τις εκλογές θα ανέβουμε!».
Δεδομένου ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης πρέπει να μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες, πολλοί έσπευσαν να τον ερμηνεύσουν σημειώνοντας ότι, εάν οριστεί η ημερομηνία στις 9 Απριλίου, τότε μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχει περατωθεί και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Βεβαίως, το σενάριο θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό. Ενδεχομένως θα μπορούσε να επιλεγεί και η 14η Μαίου για τις δεύτερες κάλπες, ημέρα που θα κάνει εκλογές και η Τουρκία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός την Κυριακή.
Δείτε εδώ τον σχετικό διάλογο
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442