Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι έφαγαν οι προσκεκλημένοι στη «Μεγάλη Βρετανία» και ποιοι απουσίασαν

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι έφαγαν οι προσκεκλημένοι στη «Μεγάλη Βρετανία» και ποιοι απουσίασαν

Οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου

Μετά την ολοκλήρωση της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, η οικογένειά του παρέθεσε γεύμα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στους περίπου 200 προσκεκλημένους που ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία.

Στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, άλλωστε, φιλοξενήθηκαν τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που ταξίδεψαν στη χώρα για να «αποχαιρετήσουν» τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

Το γεύμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00, όταν και αποχώρησε η σύζυγος του τέως βασιλιά Άννα – Μαρία.

Σύμφωνα πληροφορίες, εκτός από την παραδοσιακή ψαρόσουπα, το μενού του γεύματος περιλάμβανε καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα και καλαμάρια και σπανακόπιτα.

Ποιοι… έλαμψαν διά της απουσίας τους

Όπως αναφέρει το MEGA, πάντως, στο δείπνο υπήρχαν αρκετές απουσίες μελών των βασιλικών οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό δεν πήγαν:

  • Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίθια,
  • Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας
  • Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη
  • Ο βασιλιάς Κάρολος της Σουηδίας και η βασίλισσα Σίλβια
  • Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Οι εστεμμένοι που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, έδωσαν το «παρών» έντεκα βασιλικοί οίκοι, οκτώ μονάρχες, αρκετές πριγκίπισσες και πολλοί διάδοχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ κατέβαλε το ποσό των 650.000 ευρώ για τη διαμονή των καλεσμένων τους στην Αθήνα ενώ το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» αποδείχθηκε μικρό για να τους χωρέσει όλους. Κάποιοι διαμοιράστηκαν σε γειτονικά ξενοδοχεία ή αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις, όπως η πριγκίπισσα Αννα η οποία διέμεινε στη βρετανική πρεσβεία.

Μεταξύ των ενεργεία βασιλέων που παρέστησαν στην τελετή ήταν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, ενώ παραβρέθηκαν επίσης η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της και επίτιμο βασιλιά Χουάν Κάρλος, η αδελφή της Ειρήνη και οι πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, η βασίλισσα της Δανίας και αδελφή της Αννας Μαρίας, Μαργαρίτα, με τον γιο της και διάδοχο, πρίγκιπα Φρέντερικ και την αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Για την κηδεία ήρθαν επίσης στην Αθήνα ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια, ενώ από τη Νορβηγία κατέφτασαν ο πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Επίσης, στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μαξίμα, μαζί με τη βασιλομήτορα Βεατρίκη, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος, ενώ εκ μέρους του βελγικού βασιλικού οίκου, παρευρίσκονταν ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του βασίλισσα Ματθίλδη. Τον βασιλικό οίκο της Μεγάλης Βρετανίας εκπροσώπησε η πριγκίπισσα Αννα, αδελφή του βασιλιά Καρόλου.

Στον κατάλογο των «γαλαζοαίματων» που αποχαιρέτησαν χθες τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο περιλαμβάνονταν, επίσης, οι πρώην βασιλείς της Σερβίας, Αικατερίνη και Αλέξανδρος, η Μαρία Βλαδιμίροβνα από τη Ρωσία και ο πρώην πρίγκιπας Ράντου από τη Ρουμανία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024