Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Καταιγίδα αφήνει τουλάχιστον 6 νεκρούς στην Αλαμπάμα - Συγκλονιστικές εικόνες

ΗΠΑ: Καταιγίδα αφήνει τουλάχιστον 6 νεκρούς στην Αλαμπάμα – Συγκλονιστικές εικόνες

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το φονικό πέρασμα καταιγίδας στην Αλαμπάμα, που αφήνει πίσω της τουλάχιστον 6 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Οτόγκα, στην πολιτεία Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς καταιγίδα σφυροκοπεί τον αμερικανικό Νότο, αναφέρει αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε σπίτια κι’ άφησε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτροδότηση σε τρεις πολιτείες (Τζόρτζια, Μισισιπής, Αλαμπάμα), κατά το ρεπορτάζ, ενώ εκδόθηκαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για ανεμοστρόβιλους.

Μερικές από τις χειρότερες ζημιές εξαιτίας αυτού που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περιέγραψε ως «μεγάλο και εξαιρετικά επικίνδυνο ανεμοστρόβιλο» σημειώθηκαν στην ιστορική πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα και τις γύρω περιοχές, όπου καταστράφηκαν σπίτια (κεντρική φωτογραφία, επάνω, από Mickey Welsh/USA Today Network/via Reuters) και ξεριζώθηκαν δέντρα.

Ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής Χανκ Σάντερς είπε ότι «έβρεχε από τη στέγη» στην κουζίνα του αφού η καταιγίδα κατέστρεψε το σπίτι του.

«Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα»

«Ολα συνέβησαν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής που κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του για να γλιτώσει.

Το σύστημα των καταιγίδων χτυπά ενώ οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας μετρούν τις πληγές τους από σειρά «ατμοσφαιρικών ποταμών» που έπληξαν την περιοχή τους και είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, και να προκληθούν, μέχρι στιγμής, ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024