ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ κατηγορούνται για κυβερνοεπίθεση σε πιάτσα ταξί
Δύο άνδρες από το Κουίνς, συνεργάστηκαν με Ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα – Δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα «κέρδη»
Με ταρίφα 70 δολάρια για μια διαδρομή στο Μανχάταν και με εγγυημένη τη ροή επιβατών, οι κούρσες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης θεωρούνται ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τους οδηγούς ταξί της πόλης, ωστόσο απαιτείται πολύ μεγάλη υπομονή καθώς εξαιτίας των πολλών οχημάτων μπορεί να μείνει κανείς πολλές ώρες στην ουρά.
Αυτή τη μαζική ζήτηση φέρεται να εκμεταλλεύτηκαν δύο 48χρονοι άνδρες από το Κουίνς, οι οποίοι -όπως μεταδίδει το Bloomberg- συνεργάστηκαν με ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα και με κόστος 10 δολάρια προωθούσαν τους οδηγούς μπροστά στην ουρά, χωρίς καθόλου αναμονή.
Διαβάστε επίσης: Χάκερ στη Ρωσία έστελναν όλους τους ταξιτζήδες στο ίδιο σημείο
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Daniel Abayev και ο Peter Leyman, συνελήφθησαν την Τρίτη και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παράνομη εισβολή στο σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν με ρώσους υπηκόους για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας κάποιου υπαλλήλου για να τοποθετήσει μια μονάδα flash σε υπολογιστές και η οποία τους επέτρεπε να εισέλθουν στο σύστημα μέσω Wifi.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους για να μετακινούν τα ταξί στο μπροστινό μέρος της γραμμής για 10 δολ. το καθένα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμψουν μια ουρά που απαιτούσε πολλές ώρες αναμονής.

1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα
Το σχέδιο διαδόθηκε με SMS στους οδηγούς μέσω μεγάλων ομαδικών συνομιλιών, επιτρέποντας έως και 1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα.
«Ξέρω ότι το Πεντάγωνο χακάρεται», φέρεται να είπε ο Abayev σε έναν από τους ρώσους χάκερ τον Νοέμβριο του 2019. «Λοιπόν γιατί να μην χακάρουμε τη βιομηχανία ταξί;»
Και οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστούν.
Πηγή: OT.gr
- Άνοιξε η όρεξη του Τραμπ μετά τη Βενεζουέλα: Απειλεί Κολομβία, Γροιλανδία – « Η Κούβα είναι έτοιμη να πέσει»
- Αρκάς: Η καλημέρα μετά τις αργίες
- Τενεσί: 32χρονη σκότωσε τους δύο γιους της και την 88χρονη γιαγιά της και μετά αυτοκτόνησε
- Στρες: Τέσσερις τεχνικές για να το καταπολεμήσεις
- Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες
- Hi-tech «στρατηγείο» για τον έλεγχο του Αιγαίου – Επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο
- Συνταγή: Βελούδινη πρασόσουπα
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442