Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Μήνυση από gamer κόντρα στην εξαγορά της Activision

Microsoft: Μήνυση από gamer κόντρα στην εξαγορά της Activision

Στόχος η έκδοση μίας δικαστικής απόφασης που θα μπλοκάρει την προσπάθεια της Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision

Η Microsoft βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα δικαστική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιώτες gamer κατέθεσαν μήνυση εναντίον της εταιρείας θέλοντας να σταματήσουν την εξαγορά της Activision Blizzard, δημιουργού του βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της μήνυσης που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft θα «καταπνίξει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών».

Σημειώνεται ότι η μήνυση έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά την παρέμβαση της αμερικανικής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission) η οποία κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης εξαγοράς στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρέμβαση… ιδιωτών

Η μήνυση ιδιωτών που κατατέθηκε χθες έχει και αυτή σαν στόχο την έκδοση μίας δικαστικής απόφασης που θα μπλοκάρει την προσπάθεια της Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision. Η μήνυση κατατέθηκε για λογαριασμό δέκα παικτών βιντεοπαιχνιδιών από την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϋ.

Η προτεινόμενη εξαγορά θα δώσει στη Microsoft «υπερβολική ισχύ στην αγορά στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών», σύμφωνα με την καταγγελία, «με την ικανότητα να αποκλείει τους ανταγωνιστές, να περιορίζει την παραγωγή, να μειώνει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξάνει τις τιμές και να εμποδίζει περαιτέρω τον ανταγωνισμό».

Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της Microsoft υπερασπίστηκε την συμφωνία εξαγοράς τονίζοντας ότι «θα επεκτείνει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για παίκτες και δημιουργούς παιχνιδιών».

Μετά την παρέμβαση της FTC ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις μας και καλωσορίζουμε την ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε στο δικαστήριο».

Διερεύνηση και σε επίπεδο ΕΕ

Αντίστοιχες έρευνες σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς της Activision από την Microsoft διεξάγονται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, το ζήτημα που… ενοχλεί είναι ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ενδεχομένως να αποκλείσει την πρόσβαση στα παιχνίδια της φίρμας (για PC και κονσόλες), ειδικά τους υψηλού προφίλ και εμπορικότητας τίτλους όπως το «Call of Duty».

Παράλληλα εκφράζονται ανησυχίες ότι η προτεινόμενη εξαγορά ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό και στην αγορά λειτουργικών συστημάτων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η Επιτροπή έχει πλέον 90 εργάσιμες ημέρες, έως τις 23 Μαρτίου 2023, για να λάβει απόφαση.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024