Έλον Μασκ: Επαναφέρει τους λογαριασμούς των δημοσιογράφων που είχε αναστείλει
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην απόφαση του Έλον Μασκ να αναστείλει λογαριασμούς δημοσιογράφων κορυφαίων Μέσων στο Twitter
Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς στο Twitter αρκετών δημοσιογράφων που ανεστάλησαν από τον ίδιο που υποστήριξε ότι το έκανε για λόγους ασφαλείας.
Ειδικότερα ο μεγιστάνας του Twitter «κατέβασε» τους λογαριασμούς δημοσιογράφων κορυφαίων ΜΜΕ, που έκαναν ρεπορτάζ για τον ίδιο και τις εταιρείες του, καθώς τους κατηγόρησε για doxxing – δηλαδή για αποκάλυψη της τοποθεσίας του σε πραγματικό χρόνο.
Ο Έλον Μασκ απέλυσε τους υπαλλήλους καθαριότητας – Θα κάνουν τη δουλειά τους ρομπότ
Ορισμένοι από τους 12 δημοσιογράφους των οποίων οι λογαριασμοί ανεστάλησαν, είχαν αναφερθεί στην απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Twitter να αναστείλει λογαριασμό που κατέγραφε αυτόματα τις διαδρομές του ιδιωτικού αεροσκάφους του Έλον Μασκ.
Η ελευθερία του λόγου σε «δημοσκοπήσεις» του Twitter
Η κίνησή του – κατά τα λεγόμενά του – κήρυκα της ελευθερίας του λόγου προκάλεσε κατακραυγή αλλά και προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος προχώρησε σε δημοσκόπηση μέσω Twitter για να αποφασίσουν οι χρήστες εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων. Μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα προχώρησε και σε δεύτερη με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.
«Ο κόσμος μίλησε. Θα αρθεί τώρα η αναστολή των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες για την τοποθεσία μου», ανέφερε o επιχειρηματίας μέσω Twitter.
Το Twitter πάγωσε το προφίλ του Ράιαν Μακ των New York Times (@rmac18), του Ντριου Χάρουελ της Washington Post (@drewharwell), του Ντόνι Σάλιβαν του CΝΝ (@donie) και του Ματ Μπάιντερ του Mashable (@MattBinder), μεταξύ άλλων.
H Washington Post αντέδρασε λέγοντας πως το μπλόκο έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση για προστασία της ελεύθερης έκφρασης, ενώ οι New York Times χαρακτήρισαν «ατυχή» την εξέλιξη, ζήτησαν την επαναφορά των λογαριασμών και απαίτησαν εξηγήσεις από την Twitter Inc.
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)














![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442