Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ μετά το διάταγμα Σίσι
«Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος Αλ Σίσι», ενημέρωσε ο Ν. Δένδιας
Mε τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης (14/12) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο της απόφασης του Αιγύπτιου προέδρου που με προεδρικό διάταγμα καθορίζει τα δυτικά όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου με τη Λιβύη.
Ασφάλεια και σταθερότητα
Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει ότι στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, συζητήθηκε το αιγυπτιακό προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακηρύσσονται τα θαλάσσια όρια των αιγυπτιακών θαλάσσιων ζωνών προς την πλευρά της Λιβύης.
- Διαβάστε επίσης Σφήνα της Αιγύπτου στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Διαβάστε επίσης Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πώς η «σφήνα» της Αιγύπτου φέρνει σε αδιέξοδο την Άγκυρα
«Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος Αλ Σίσι», ενημέρωσε μέσω twitter ο Νίκος Δένδιας.
«Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού. Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο πρόεδρος Αλ Σίσι» έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.
Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ Αιγύπτου S.Shoukry στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού 🇬🇷🇪🇬. Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια & σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος El-Sisi. pic.twitter.com/SZiwEBJhfb
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 14, 2022
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)

































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442