Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: «Η Ελλάδα εργάζεται για την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών»

Δένδιας: «Η Ελλάδα εργάζεται για την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών»

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε σχετικά με τα πεπραγμένα της Ελλάδας πάνω στον τομέα της εδαφικής ακεραιότητας.

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία («Solidaires de peuple ukrainien»). Σε δήλωση του, ο υπουργός ανέφερε «Η Ελλάδα εργάζεται για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

Και συμπλήρωσε: «Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. Και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Στο Παρίσι για τη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία ο Δένδιας

«Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει»

Ο κ. Δένδιας εκπροσώπησε στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανέφερε.

«Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια. Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της», επεσήμανε.

Περί της Διάσκεψης Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Η Διάσκεψη διεξήχθη σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών Εξωτερικών, καθώς και προέδρων Διεθνών Οργανισμών. Προήδρευσαν από κοινού, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι, από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των επτά εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών του ουκρανικού λαού.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην ανοικοδόμηση της χώρας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, μεταξύ των οποίων η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024