Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπασκόνια το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου για την 12η αγωνιστική της Euroleague, με τους Βάσκους να επικρατούν με 78-53 και να πετυχαίνουν την δεύτερη συνεχόμενη και 7η συνολικά νίκη τους στη φετινή διοργάνωση. Μετά την αποψινή νίκη, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 7-5, ενώ οι Βαυαροί έπεσαν στο 4-8.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χένρι, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double – double έχοντας 14 πόντους και 10 ασίστ, ενώ 14 πόντους είχε και ο Κοστέλο. Από τους φιλοξενούμενους, 12 είχε ο Ομπστ και 10 ο Γουίνστον.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4-0, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν (4-4). Λίγο αργότερα βρέθηκαν στο +4 (14-10), με τους Βάσκους να κλείνουν την περίοδο στο +7 (17-10).
Η Μπασκόνια είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και στα μέσα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με 28-19, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν τη διαφορά ακόμα και στους 16 (42-26), πριν οι Βαυαροί μειώσουν σε 44-30, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Βάσκους να φτάνουν σχετικά εύκολα στο +16 (51-35) και να κλείνουν την περίοδο στο +13 (55-42).
Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν στους 10 (59-49), αλλά δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς, με την Μπασκόνια να φτάνουν στο +24 (75-51) και να παίρνει στο τέλος τη νίκη με 78-53.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός για τη 15η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Ρίχνουν τους τόνους Σλοτ και Σαλάχ στην ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους μετά τη συνάντηση που είχαν. Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Αιγύπτιος για το ματς με την Μπράιτον (13/12, 17:00).