13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού: Έρχεται στις 2 Δεκεμβρίου
Στο Φεστιβάλ θα ενημερωθείτε από τους ίδιους τους μελισσοκόμους για τις ευεργετικές ιδιότητες των μελισσοκομικών προϊόντων
Τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα αποτελεί το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις στο μέλι ο εξονυχιστικός έλεγχος
Στόχος και του 13ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.
Το συνέδριο
Συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού» συνδιοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ , σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών – Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο εντεταλμένος ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.
- Πάτρα: Ξέφυγε τον κίνδυνο το 5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα – «Έχει κερδίσει την μάχη για την ζωή»
- Κατασκευάζεται υπόγειο πάρκινγκ στο Δήμο Νέας Ιωνίας
- Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον θρύλο Σωτήρη Γκαβέζο (pics)
- Μπραντ Πιτ: Τα γυρίσματα σε ιπτάμενο δελφίνι εποχής 80s στην Ύδρα
- Βουλή: Άρση ασυλίας Μαρκόπουλου και κόντρα με Κωνσταντοπούλου: «Είστε πολιτική χούλιγκαν, μπροστά σας ο Λεβέντης είναι statesman»
- Ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά: Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις ανησυχίες μου – Αυτά δεν λέγονται ήρεμα νερά
- Τέμπη: Μαθητές από εννέα χώρες στο σημείο της τραγωδίας – Κρέμασαν μαύρους χαρταετούς με το μήνυμα «Δικαιοσύνη»
- Ιθάκη: Αναβαθμίζεται πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442