Πώς αντιμετώπισε ο κόσμος της μελισσοκομίας το Ηλεκτρονικό Μητρώο

Οι ελληνοποιήσεις, το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, το ελληνικό σήμα στο μέλι αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του μελισσοκομικού τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου με το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέπτυξε την αξία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και του Ελληνικού σήματος στο μέλι και υπογράμμισε ότι η μόνη απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις, είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που θα αποδεικνύει τη γνησιότητά του με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει.

Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Νέοι κανόνες ελέγχου για την πιστοποίηση βιολογικού μελιού

Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε τη σημασία του ισοζυγίου μελιού και επαναβεβαίωσε ότι για την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος, πέρα από την ιχνηλασιμότητα που δρομολογείται μέσω του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΑΑΤ, απαραίτητοι είναι οι αγορανομικοί έλεγχοι.

Επισήμανε ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις και δυσπιστίες που εξέφρασε μερίδα παραγωγών και φορέων, τελικά ο κόσμος της μελισσοκομίας «αγκάλιασε» το Ηλεκτρονικό Μητρώο, συμπληρώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση τόσο του αριθμού των κυψελών που δηλώνονται, όσο και του αριθμού των μελισσοκόμων που εντάχθηκαν στο Μητρώο.

Υπενθύμισε τη δέσμευσή του για την προώθηση και την αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.

Τέλος, θετική έκβαση είχε η παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου και με τη συνεργασία του προέδρου του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, για την παραχώρηση αυτόνομου χώρου στέγασης του Συλλόγου πλησίον στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Κατερίνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr