Η εξιχνίαση στη Μύρινα ήρθε μετά από σχεδόν 8 μήνες. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και συμπλήρωσαν τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης.
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από 8 μήνες περίπου, σε βάρος 70χρονης Ελληνίδας κατοίκου της Λήμνου. Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, δύο άτομα (Έλληνας και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό πρόσωπο της 70χρονης και προσποιούμενος τον φαρμακοποιό, κατάφερε να αποσπάσει στοιχεία πρόσβασης μέσω διαδικτύου σε τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας, από τον οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του αλλοδαπού δράστη, ενώ η παραπάνω τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση του Έλληνα δράστη. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.