Πολλές φορές ο Αλ. Τσίπρας θέλοντας να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόμματος επιχειρούσε να βρει αποκούμπι σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπραξε και προ ημερών με την απόφασή του – προϊόν συζήτησης με έμπειρο δημοσιογράφο- να «επιστρατεύσει» πολιτικά τον Στέφανο Τζουμάκα.
Πριν ένα χρόνο περίπου, τέτοιες μέρες, η έγνοια τουΑλέξη Τσίπρα ήταν να προωθηθούν και να προβληθούν τα μέλη του think tank που δημιούργησε για να ξεπεράσει το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από τον κατάλογο αυτό, μόνο 2-3 άτομα έγιναν γνωστά με τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις τους και για τους υπόλοιπους ουδείς λόγος άξιος αναφοράς, όχι προς την ιδιότητά τους αλλά για την πολιτική τους παρουσία.
Πολλές φορές ο Αλ. Τσίπρας θέλοντας να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόμματος επιχειρούσε να βρει αποκούμπι σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπραξε και προ ημερών με την απόφασή του – προϊόν συζήτησης με έμπειρο δημοσιογράφο- να «επιστρατεύσει» πολιτικά τον Στέφανο Τζουμάκα.
Όχι ότι ο Στ. Τζουμάκας δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον είναι στην πρώτη γραμμή. Πως; Ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης.
Ο Αλ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά και σε αυτό το πεδίο ότι ο παλαιός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ικανά στελέχη για τέτοιο ρόλο, επέλεξε τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Ο Στ. Τζουμάκας με αντιδιδακτορική δράση και πολυετή θητεία στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ τις καλές εποχές του ιστορικού κόμματος, συμμετείχε τους τελευταίους μήνες σε συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ο πρώην υπουργός και επί πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη στην πρώτη εικοσάδα – με γραμμή από το προεδρικό σύστημα- στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά για μια ψήφο έμεινε εκτός Πολιτικής Γραμματείας.
Ο Αλ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή τον αποκαθιστά πολιτικά και αναθέτοντάς του την πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον θέτει στην βιτρίνα του κόμματος και βέβαια στην πρώτη γραμμή των εκλογών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας