Με τον Τζουμάκα στην πρώτη γραμμή ο Τσίπρας
Πολλές φορές ο Αλ. Τσίπρας θέλοντας να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόμματος επιχειρούσε να βρει αποκούμπι σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπραξε και προ ημερών με την απόφασή του – προϊόν συζήτησης με έμπειρο δημοσιογράφο- να «επιστρατεύσει» πολιτικά τον Στέφανο Τζουμάκα.
Πριν ένα χρόνο περίπου, τέτοιες μέρες, η έγνοια του Αλέξη Τσίπρα ήταν να προωθηθούν και να προβληθούν τα μέλη του think tank που δημιούργησε για να ξεπεράσει το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από τον κατάλογο αυτό, μόνο 2-3 άτομα έγιναν γνωστά με τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις τους και για τους υπόλοιπους ουδείς λόγος άξιος αναφοράς, όχι προς την ιδιότητά τους αλλά για την πολιτική τους παρουσία.
- Διαβάστε επίσης: «Κωνσταντίνου και Ελένης» ή «Κυριακή των Βαΐων»; Οι ημερομηνίες για τις εκλογές – Η απογραφή και η νέα κατανομή των εδρών
Πολλές φορές ο Αλ. Τσίπρας θέλοντας να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόμματος επιχειρούσε να βρει αποκούμπι σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπραξε και προ ημερών με την απόφασή του – προϊόν συζήτησης με έμπειρο δημοσιογράφο- να «επιστρατεύσει» πολιτικά τον Στέφανο Τζουμάκα.
Όχι ότι ο Στ. Τζουμάκας δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον είναι στην πρώτη γραμμή. Πως; Ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης.
Ο Αλ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά και σε αυτό το πεδίο ότι ο παλαιός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ικανά στελέχη για τέτοιο ρόλο, επέλεξε τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Ο Στ. Τζουμάκας με αντιδιδακτορική δράση και πολυετή θητεία στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ τις καλές εποχές του ιστορικού κόμματος, συμμετείχε τους τελευταίους μήνες σε συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ο πρώην υπουργός και επί πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη στην πρώτη εικοσάδα – με γραμμή από το προεδρικό σύστημα- στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά για μια ψήφο έμεινε εκτός Πολιτικής Γραμματείας.
Ο Αλ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή τον αποκαθιστά πολιτικά και αναθέτοντάς του την πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον θέτει στην βιτρίνα του κόμματος και βέβαια στην πρώτη γραμμή των εκλογών.
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442