Ροδόπη: Καπνά ποιοτικά αλλά λιγοστά
Στη Ροδόπη καλλιέργησαν φέτος καπνό 4.000 καλλιεργητές, 500 άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρσι
«Μειωμένη παραγωγή, αλλά άριστη ποιότητα». Αυτό καταγράφουν ως αποτέλεσμα της φετινής τους προσπάθειας οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.
Παρά το γεγονός ότι καλλιέργησαν λιγότεροι από πέρσι και είδαν στα μισά της περιόδου ιώσεις να ταλαιπωρούν τις καπνοφυτείες τους και να μειώνουν τη δυναμική της φροντίδας τους, κατάφεραν να παράξουν αρίστης ποιότητας καπνά.
Διαβάστε επίσης: Πιερία: Εκτεταμένες ζημιές στα καπνοχώραφα – Μαράθηκαν τα καπνά
Συνεχίζοντας την προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου κατάφεραν για μια ακόμη φορά να προσεγγίσουν το τέρμα συλλέγοντας άριστης ποιότητας φύλλα καπνού ανατολικού τύπου Μπασμά συνεπικουρούμενοι από την παρατεταμένη ανομβρία του καλοκαιριού, όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr οι γνώστες.
Στη Ροδόπη καλλιέργησαν φέτος καπνό 4.000 καλλιεργητές, 500 άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Όσοι εγκατέλειψαν το χώρο, το έκαναν είτε επειδή βγήκαν στη σύνταξη, είτε επειδή άλλαξαν ενασχόληση ή καλλιέργεια, είτε επειδή μετανάστευσαν στο εξωτερικό.
Η φετινή προσπάθεια υπολογίζεται πως θα αποφέρει 3.500 με 4.000 τόνους καπνό. Πέρσι είχαν συλλέγει περισσότεροι από 5.000 τόνοι. Όσον αφορά στην τιμή που προβλέπεται ότι θα εισπράξουν υπολογίζουν ότι θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρσι. Να σημειωθεί ότι πέρσι πουλήθηκε κατά μέσο όρο 4,70 ευρώ το κιλό.
Ο καπνός της Θράκης αποτελεί πολύτιμο συστατικό για κάθε είδος χαρμάνι τσιγάρων και γι’ αυτόν το λόγο εξάγεται σε δεκάδες άλλες χώρες του εξωτερικού.
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442