Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία: Εκτεταμένες ζημιές στα καπνοχώραφα - Μαράθηκαν τα καπνά

Πιερία: Εκτεταμένες ζημιές στα καπνοχώραφα – Μαράθηκαν τα καπνά

Τα καπνά αποτελούν διαχρονικά, δυναμική και παραδοσιακή καλλιέργεια για την ευρύτερη περιοχή

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες καπνού στην τοπική κοινότητα Καταχά του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία σημειώθηκαν εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα των τελευταίων ημερών, που έπληξε την περιοχή.

Οι αγρότες στα καπνοχώραφά τους είδαν τα φύλλα του καπνού, να είναι μαραμένα, γεγονός που οδηγούν σε ποιοτική αλλά και ποσοτική υποβάθμιση του προϊόντος.

Διαβάστε επίσης: Σταφύλι: Ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τη Σουλτανίνα – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Όπως έχει διαπιστωθεί από αυτοψία κλιμακίου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα ο παρατεταμένος καύσωνας ευθύνεται για τις εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και συγκεκριμένα, στις καλλιέργειες καπνού στην τοπική κοινότητα Καταχά. Παρατηρήθηκαν μαράνσεις των φύλλων (μεταξύ 5° – 15°), που ξεκίνησαν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι οποίες οδηγούν σε ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση του προϊόντος. Όμως δεν παρατηρήθηκαν εμφανή συμπτώματα μυκητολογικών προσβολών.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου απέστειλε επιστολή προς τον ΕΛΓΑ, στην οποία εξέθετε τα προβλήματα από της ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες καπνού, ζητώντας από τον Οργανισμό να σταθεί αρωγός στο πλευρό των καπνοπαραγωγών.

«Οι καπνοκαλλιέργειες αποτελούν διαχρονικά, δυναμική και παραδοσιακή καλλιέργεια για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εκτεταμένες ζημιές που προκαλούνται στην Πιερία εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του τόπου μας, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024