Ιράν: Το ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις διαδηλώσεις – «Στηρίζετε τους ταραξίες»
Το Ιράν συνταράσσεται από διαδηλώσεις εδώ και 10 ημέρες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη επειδή «φορούσε ανάρμοστα ρούχα».
Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι απόπειρες των ΗΠΑ να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία του Ιράν με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο νεαρής γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, προειδοποίησε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Ιράν συνταράσσεται από διαδηλώσεις εδώ και 10 ημέρες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη επειδή «φορούσε ανάρμοστα ρούχα».
Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει διεθνείς επικρίσεις.
Στηρίζεται τους ταραξίες
Η Τεχεράνη έχει καταγγείλει την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει τους ταραξίες και επιζητεί να αποσταθεροποιήσει την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Η Ουάσινγκτον πάντα προσπαθεί να αποδυναμώσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ιράν, αν και έχει αποτύχει», δήλωσε ο Νασέρ Καναανί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο Nour News.
- Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία – Η αιματηρότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ ΠΠ
- Πρωινός καφές: Λειτουργεί ως «ασπίδα» του εγκεφάλου μας;
- Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
- Έρχονται παρεμβάσεις στα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις
- Συνταγή: Μπέργκερ γαλοπούλας αλά ελληνικά
- Δασμοί, διχασμός, δημοσκοπήσεις: Ομιλία Τραμπ στο Καπιτώλιο για την Κατάσταση της Ένωσης εν μέσω αμφισβήτησης
- Τραγωδία στην Ινδία: 7 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους
- Μύθος ή αλήθεια: Υπάρχουν τελικά τα δάκρυα χαράς;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442