Γερμανία – Ισπανία 91-96: Και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί…
Και στο τέλος κερδίζουν οι… Ισπανοί. Τι και αν βρέθηκε στο -10 στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα κάνοντας την ανατροπή κόντρα στην οικοδέσποινα Γερμανία με 96-91, κλείνοντας έτσι ραντεβού με την Γαλλία στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ
Πριν την έναρξη του τουρνουά κανείς δεν θα πόνταρε στην Ισπανία. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως αυτό το «φτωχό» σύνολο για τα στάνταρ των Ισπανών θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.
Και όμως η ΟΜΑΔΑ του Σέρτζιο Σκαριόλο απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η φανέλα είναι πολύ… βαριά. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο Βερολίνο η Ισπανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γερμανίας με 96-91, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/9) κόντρα στην Γαλλία.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά την αναμέτρηση σκοράροντας αμφότερες για το (8-7) στο 3′. Οι δύο «μονομάχοι» συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό με τους Ντίαθ και Λο να σκοράρουν από ένα τρίποντο για το 24-27 της περιόδου.
Οι Ισπανοί στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να ξεφύγουν με με έξι (35-41 στο 17′), ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σρέντερ ο οποίος πήρε το σκοράρισμα της Γερμανίας στις πλάτες του για το (43-41 στο 18′), με το ημίχρονο να βρίσκει τους Γερμανούς στο +5 (51-46).
Μπράουν και Ντίαθ μπήκαν δυναμικά στο β’ μέρος για να τρέξουν ένα 2-10 που έβαλε ξανά μπροστά την Ισπανία, με τον Βάγκνερ και τον Σρούντερ να αντιδρούν άμεσα για το (65-61 στο 27′) και για το (71-61 στο 29′) με το ματς να αποκτά την μορφή… θρίλερ. Μπράουν, Ντίαθ και Χοτάντσο συνέχισαν να βγαίνουν μπροστά για την Ισπανία, με το κάρφωμα του τελευταίου να κάνει το (77-83 στο 36′).
Οι Γερμανοί στα εναπομείναντα λεπτά πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν με τους Ισπανούς να παίρνουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ.
Αυτή είναι η ανανεωμένη λίστα με τα κορυφαία συμβόλαια της Ευρωλίγκας, μετά τη συμφωνία του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις με τον Παναθηναϊκό και την επιστροφή του Αμερικανού στην Ευρώπη.
Μέσα Φλεβάρη και ο Ολυμπιακός έπιασε πρώτα τους 340 τίτλους και έπειτα εξασφάλισε μια ακόμη παρουσία σε οκτάδα κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με 6/8 ενεργά τμήματα στην Ευρώπη...
Το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη του Ουκρανού αθλητή με τη ΔΟΕ παίχθηκε το πρωϊ της Πέμπτης με τον αποκλεισμό του από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026.
Ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Bad Bunny, από τα courts του τένις μέχρι τη σκηνή του Super Bowl, μιλούν την ίδια γλώσσα: αυτή της επιτυχίας, της επιρροής και της νέας εποχής