ΗΠΑ: Ένας 4χρονος πήγε στο σχολείο με το… όπλο του
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Τέξας των ΗΠΑ
Ένα παιδί 4 ετών στις ΗΠΑ πήγε στο σχολείο του έχοντας μαζί του ένα γεμάτο όπλο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Τέξας, λίγες ημέρες έπειτα από ένα παρόμοιο επεισόδιο στην Αριζόνα.
Το πρωί της Τετάρτης, ένας αστυνομικός που δεν ήταν σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή, ενημέρωσε ότι «ένας μαθητής 4 ετών είχε στην κατοχή του ένα γεμάτο πιστόλι» στο δημοτικό σχολείο του Κόρπους Κρίστι, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης αυτής, στο νότιο Τέξας.
Συνελήφθη ο πατέρας
Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του παιδιού και εντόπισαν τους ιδιοκτήτες του όπλου, τους γονείς του. Ο πατέρας, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται ότι κατέστησε προσβάσιμο στο παιδί το πυροβόλο όπλο, καθώς επίσης και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα σημειώνονται συχνά στα αμερικανικά σχολικά ιδρύματα. Τον Μάιο, το Ουβάλντε του Τέξας, από επίθεση ενόπλου σκοτώθηκαν 19 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου και δύο δασκάλες.
Την Δευτέρα, ένας 7χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο του στο Κότσάιζ της Αριζόνας έχοντας μέσα στο σχολικό σακίδιό του ένα όπλο και σφαίρες. Αφού ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε την εξαφάνιση ενός άλλου όπλου του, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα βρήκαν το δεύτερο, κρυμμένο στο σχολείο.
Περισσότερα όπλα από κατοίκους
Κατά την ανάκριση, οι γονείς παραδέχτηκαν ότι είχαν τοποθετήσει τα όπλα σε σημεία που θεωρούσαν ασφαλή, μακριά από τα παιδιά (…) αλλά φαίνεται ότι ο μικρός μαθητής κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και να τα μεταφέρει στο σχολείο», ανέφερε ο σερίφης της πόλης.
Το παιδί παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.
Περίπου 400 εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, δηλαδή περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της χώρας.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)














![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442