Τουρκία και Ισραήλ προχωρούν σε πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων
«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών» σημειώνει η ανακοίνωση του Ισραήλ
Ισραήλ και Τουρκία αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων, όπως ανακοίνωσαν Άγκυρα και Τελ Αβίβ την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Reuters, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ οι δύο χώρες θα ανταλλάξουν και πρεσβευτές.
«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, στην επέκταση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών και στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λαπίντ.
«Μετά τη συνομιλία μου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Ισραήλ και η Τουρκία αποφάσισαν να επιστρέψουν οι πρεσβευτές και οι γενικοί πρόξενοι» προσθέτει ο Λαπίντ σε ανάρτηση του στο twitter.
בעקבות שיחתי עם נשיא טורקיה @RTErdogan – ישראל וטורקיה מחזירות שגרירים וקונסולים כלליים. חידוש היחסים עם טורקיה הוא נכס חשוב ליציבות האזורית ובשורה כלכלית חשובה מאוד לאזרחי ישראל. נמשיך לפעול ולחזק את המעמד הבינלאומי של ישראל בעולם.
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) August 17, 2022
Η Τουρκία θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων
Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στο διορισμό πρεσβευτή στο Ισραήλ. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανακοινώνοντας την απόφαση για ανταλλαγή πρεσβευτών, μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».
🔴Türkiye ve İsrail karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldı.
İsrail Başbakanı Yair Lapid: “Türkiye ile ilişkilerin yenilenmesi bölgesel istikrar için önemli bir değerdir ve İsrail vatandaşları için ekonomik olarak çok önemlidir.” pic.twitter.com/xUCTwhvIZi
— Doğu Akdeniz Politik (@akdenizpolitik) August 17, 2022
Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Τελ Αβίβ είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους το 2018 μετά το θάνατο 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα.
- Άρης – ΑΕΚ 1-1: «Αλλοίωση» στο Βικελίδης…
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)















![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)



![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






























![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442