Προγράμματα δωρεάν ή οικονομικών διακοπών, εισιτήρια για θέατρα και δωρεάν βιβλία περιλαμβάνουν οι παροχές της αγροτικής εστίας/ ΟΠΕΚΑ.
Επίσης, σύμφωνα με το Open, 700 ευρώ θα δοθούν σε 4.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, ενώ οι αιτήσεις γίνονται από 23 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου σε ΚΕΠ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.