Συνολικά 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε σε έξι ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην κεντρική Μακεδονία, μετά την κακοκαιρία.
Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.
Παράλληλα, μια έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος με όλους τους διοικητές Περιφερειών της χώρας, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχουν ξεκινήσει από την βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Το φαινόμενο που απασχολεί ιδιαίτερα το Π.Σ. είναι η πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα και οι χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα, κυρίως με πυρκαγιές.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.