Ρωσία: Να ενισχυθεί η κοινή άμυνα με Λευκορωσία ζητάει ο Σεργκέι Σοϊγκού
Ο Σεργκέι Σοϊγκού επανήλθε στο προσκήνιο με μια δήλωση για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που δημιούργησε ερωτήματα.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ζήτησε σήμερα Πέμπτη να ενισχυθούν οι κοινές αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας. Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε ερωτήματα σε σχέση με περαιτέρω εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Το υπαγορεύουν οι περιστάσεις»
«Οι περιστάσεις υπαγορεύουν την ανάγκη λήψης επειγόντων κοινών μέτρων για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του κράτους της Ένωσης, την αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας της περιφερειακής ομαδοποίησης στρατευμάτων και του ενιαίου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας», δήλωσε σε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρένιν στη Μόσχα.
- Διαβάστε επίσης: Ζαχάροβα: Η Ουκρανία εντός των πρώην συνόρων της «δεν υπάρχει πια και δεν θα υπάρχει»
Ο Σοϊγκού χαρακτήρισε επίσης τη Λευκορωσία ως τον πιο στενό φίλο της Ρωσίας.
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ο μόνος ηγέτης στην Ευρώπη που υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να θυμίσουμε ότι τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος της εισβολής από τα ρωσικά στρατεύματα.
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)








































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442