Δύο παιχνίδια που θα αφήσουν ιστορία έγιναν στη Νότια Αφρική. Και τα δύο αποδείχθηκε πως ήταν «στημένα». Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Ματιγιάσι – Ενσάμι Μάιτι Μπερντς και Σιβουλάνι Ντέιντζερους Τάιγκερς – Κοτόκο Χάπι Μπόις. Οι δύο γηπεδούχες ομάδες είχαν και το βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι Τάιγκερς είχαν το πάνω χέρι στη βαθμολογία λόγω της διαφοράς των τερμάτων (+18).
Η Ματιγιάσι ήταν… on fire και επιβλήθηκε της Μπερντς με το απίθανο 59-1. Όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουν προηγούμενο, καθώς, πέρα από το ίδιο το σκορ, οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να καταλήγει 41 φορές στα αντίπαλα δίχτυα «χάρη» σε πόδια των ποδοσφαιριστών της Μπερντς.
Στον άλλον αγώνα, οι Τάιγκερς προσπάθησαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να κερδίσουν ξανά τη διαφορά των τερμάτων. Παρότι και οι ίδιοι βρήκαν έναν απίθανο σκορ, επικρατώντας με 33-1. Φυσικά, η ομοσπονδία της χώρας δεν άφησε έτσι τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια και προχώρησε σε έρευνες, οι οποίες έφεραν και αποτελέσματα.
Οι τέσσερις ομάδες αποβλήθηκαν διά παντός από την ομοσπονδία, η οποία έκρινε πως και τα δύο παιχνίδια ήταν τελικά «στημένα», ενώ προτάθηκαν και ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο επί οκτώ χρόνια στους τέσσερις προπονητές.
SAFA Mopani Region suspend Matiyasi FC head coach Kaizer Hlungwane & Nsami Mighty Birds FC coach Kulani Thwala from football activities for 8 years. Matiyisi FC is banned permenatly.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του CEV Cup. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 6HD.
Θέλοντας να «αποζημιώσουν» τους 374 οπαδούς που ταξίδεψαν στον Αρκτικό Κύκλο για να δουν την άθλια εμφάνιση κόντρα στη Μπόντο/Γκλιμτ οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα καλύψουν τα έξοδα των εισιτηρίων.
Ο μεγάλος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει την πρεμιέρα του για το νέο έτος στην ημερίδα της Παιανίας το προσεχές Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ επειδή αμφισβητείται. Ομολογία αποτυχίας ο ορισμός τεσσάρων διεθνών στο Asteras Aktor-ΑΕΚ, έβαλε και ρέφερι που είχε καιρό να ορίσει