Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται προ των πυλών, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο (21/5, 20:00).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, τη μεγάλη μάχη των Πρασίνων με τους Ασπρόμαυρους θα διευθύνει ο ισπανός Αντόνιο Ματέου Λαόθ.
Είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους διαιτητές και ανήκει στην Elite κατηγορία της UEFA.
Την περσινή σεζόν σφύριξε τον τελικό του Champions League (Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 0-1), ενώ δεν έχει διευθύνει ποτέ ξανά ματς ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες.
Βοηθοί του Λαόθ θα είναι οι συμπατριώτες του Πάου Ντέβις, Ρομπέρτο Παλομάρ, 4ος ο Μανούχος και στο VAR ο Ρικάρντο Μπενγκοετσέα με τον Ευαγγέλου.
Παρατηρητής ορίστηκε ο Νίκος Αγαδάκος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολύπειρος ρέφερι ορίστηκε φέτος στο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε διευθύνει το 0-0 των Ερυθρολεύκων με την Ομόνοια στην Κύπρο.
Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και με τις προηγούμενες ΚΕΔ, έτσι και επί Λανουά δεν ορίζονται σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Άρα επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο και με την τωρινή κατάσταση