Το γεγονός ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, βοηθάει πολύ στο να αναδειχθούν οι κακές ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Μέσα στην γκάμα των θεμάτων στην κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τέθηκε και η τουρκική προκλητικότητα.
Οι δύο άντρες μίλησαν στο πλαίσιο που αφορά το ζήτημα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος και τα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» που επικαλούνται συνεχώς οι Τούρκοι.
Στο κλίμα αυτό κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «άπαντες αντιλαμβάνονται πως ο επεκτατισμός και ο αναθεωρητισμός δεν έχουν θέση σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο».
Επιπρόσθετα και ενισχυτικά στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη συζήτηση τέθηκε και το Κυπριακό, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν «μάσησε» τα λόγια του διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία λύση δύο κρατών.
Today, I welcomed Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis to the White House for a bilateral meeting. We reaffirmed our strong relationship, celebrated 201 years of Greek independence, and discussed our ongoing efforts to support Ukraine. pic.twitter.com/NvX3H7W1li
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».