Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σρι Λάνκα: Η πρώτη χώρα που ξεμένει από βενζίνη

Σρι Λάνκα: Η πρώτη χώρα που ξεμένει από βενζίνη

Η χώρα βυθίζεται σε κρίση

Τις συνέπειες από την κρίση ζει η Σρι Λάνκα, η οποία είναι η πρώτη χώρα που δηλώνει ότι έχει πλέον βενζίνη μόνο για μία ημέρα, ενώ αντιμετωπίζει και ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι η χώρα που έχει πληγεί από την κρίση βιώνει την τελευταία με βενζίνη, καθώς ο υπουργός Ενέργειας της χώρας είπε στους πολίτες να μην συμμετάσχουν στις μεγάλες ουρές για καύσιμα.

Ο Ranil Wickremesinghe, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός την περασμένη Πέμπτη, είπε επίσης σε διάγγελμά του ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως 75 εκατομμύρια δολάρια σε συνάλλαγμα για να πληρώσει για βασικές εισαγωγές αγαθών.

Πιο δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

«Προς το παρόν, έχουμε αποθέματα βενζίνης μόνο για μια μέρα. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της ζωής μας» είπε. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για να κάνουμε κάποιες θυσίες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτής της περιόδου».

Δύο αποστολές βενζίνης και δύο ντίζελ που χρησιμοποιούν ινδική πιστωτική γραμμή θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ανακούφιση τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη 14 βασικών φαρμάκων.

Η κρίση οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Gotabaya Rajapaksa και της οικογένειάς του, με αποκορύφωμα την παραίτηση του μεγαλύτερου αδελφού του Mahinda από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα μετά από μάχες μεταξύ κυβερνητικών υποστηρικτών και διαδηλωτών που σκότωσαν 9 άτομα και τραυμάτισαν 300.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024