Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τελεσίγραφα σε δημάρχους δίνουν οι Ρώσοι - «Παραδοθείτε ή σας καταστρέφουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τελεσίγραφα σε δημάρχους δίνουν οι Ρώσοι – «Παραδοθείτε ή σας καταστρέφουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε βίντεο που δημοσιεύει το NEXTA, φαίνεται ο δήμαρχος του Κονοτόπ να μιλά προς κατοίκους της περιοχής και να τους ανακοινώνει πως οι Ρώσοι έχουν στείλει τελεσίγραφο πως είτε θα τους παραδώσει την πόλη, είτε θα την καταστρέψουν ολοσχερώς.

Μια ακόμα στρατηγική περιοχή της Ουκρανίας, επιχειρούν να καταλάβουν οι Ρώσοι την έβδομη ημέρα από την εισβολή τους στη γειτονική χώρα.

Ο λόγος για το Κονοτόπ, μια πόλη στην περιφέρεια Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία. Οι Ρώσοι επιθυμούν το Κονοτόπ καθώς μπορεί να τους χρησιμεύσει ως διοικητικό κέντρο.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το NEXTA, φαίνεται ο δήμαρχος του Κονοτόπ να μιλά προς κατοίκους της περιοχής και να τους ανακοινώνει πως οι Ρώσοι έχουν στείλει τελεσίγραφο πως είτε θα τους παραδώσει την πόλη, είτε θα την καταστρέψουν ολοσχερώς.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη-λιμάνι Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, η οποία βρίσκεται κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας, έπειτα από σφοδρές μάχες τις τελευταίες ώρες.

«Μονάδες του ρωσικού στρατού έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 08:43 ώρα Ελλάδος, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ είχε δηλώσει ότι η περιοχή εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

«Είμαστε ακόμη Ουκρανία. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε», σημείωσε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω λύσεις για την περισυλλογή των νεκρών, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της παροχής αερίου, της υδροδότησης, της θέρμανσης στα μέρη όπου αυτή έχει διακοπεί. Αλλά σας προειδοποιώ: το να επιτευχθεί αυτό σήμερα, θα ήταν ένα θαύμα», συνέχισε.

Η πόλη και η περιφέρειά της έχουν υποστεί τις τελευταίες ώρες σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η περιοχή της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από την αρχή της ρωσικής εισβολής την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει άλλο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας, αυτό του Μπερντιάνσκ, και επιτίθεται αυτήν την ώρα σε αυτό της Μαριούπολης.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024