Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία,
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα που υποβλήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και στις όμορες χώρες, Μολδαβία και Σλοβακία.
Συγκεκριμένα, προς την Ουκρανία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ενώ προς Μολδαβία και Σλοβακία αποστέλλονται υλικά για τη φιλοξενία των προσφύγων (σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα κλπ).
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.
Επίσης, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για παροχή συνδρομής, όπου και όποτε απαιτηθεί.
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών του Υπουργείου και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Μηχανισμού. Επίσης, ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους τους.
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)













![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442