Ακάρ για τα Rafale: Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδα είναι μία καταστροφική αντίληψη
Θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών αλλά και casus belli για τρίτη φορά σε 3 εβδομάδες.
Στην εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Χουλουσί Ακάρ δείχνοντας την ενόχλησή του για την απόκτηση των 6 μαχητικών Rafale από το ελληνικό κράτος.
Όπως διαμηνύει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας «τα όπλα» που αποκτήθηκαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, ωστόσο όπως υποστηρίζει είναι «πολύ λίγα για την Τουρκία». Σχολιάζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κερδηθεί κάτι από την απόκτηση, έξι μεταχειρισμένων αεροπλάνων.
Μάλιστα συνεχίζει να θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών αλλά και casus belli για τρίτη φορά σε 3 εβδομάδες.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του:
«Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι μια καταστροφική, προκλητική αντίληψη και προσέγγιση όσον αφορά στις σχέσεις των δύο συμμάχων. Νομίζουν ότι έχουν κερδίσει κάτι αγοράζοντας έξι μεταχειρισμένα αεροπλάνα. Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. Συνεχίζουν να προχωρούν με αξιώσεις που ξεπερνούν το μπόι τους. Eνήργησαν ενάντια σε όλες τις συμφωνίες, ιδιαίτερα στη Λωζάνη και στρατικοποίησαν τα νησιά κατά παράβαση της συμφωνίας. Τώρα λένε 12 μίλια είναι αποδεκτό αυτό; Το 1995 η Εθνοσυνέλευση στην Τουρκία εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει κάθε είδους μέτρα, συμπεραλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Δεν θέλουμε ένταση».
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)






















![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442