Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Αλέκος Φασιανός, ο εμβληματικός ζωγράφος, έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών βυθίζοντας σε πένθος το πανελλήνιο.
Η σύζυγός του, Μαρίζα Φασιανού, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απώλειά του και τα όσα είπε ραγίζουν καρδιές.
«Δεν θα μιλήσω για τα τετριμμένα, δεν θα μιλήσω για την απώλεια. Θα μιλήσω για όσα πρέσβευε ο Αλέκος Φασιανός. Αγαπούσε τη ζωή και τον άνθρωπο, το χιούμορ. Μεταλαμπάδευσε στις νέες γενιές όσα γνώριζε. Σεβόταν τους ανθρώπους και τον απλό εργαζόμενο. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Ήταν μια μοναδική προσωπικότητα και μεγάλη κληρονομιά. Ελπίζω μέσα από το έργο του να διδαχθούν και να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Αυτό ήθελε και ο Αλέκος, να επικοινωνήσει τα έργα του. Ήταν αισιόδοξος, ήθελε πάντα να δίνει τη χαρά».
Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στον ζωγράφο, αύριο Τρίτη στις 14.00. Η κηδεία του θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Παπάγου.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.