Κως – Εγινε η κηδεία της τουρκάλας δικαστού που πνίγηκε κυνηγημένη στο Αιγαίο
Η τελετή της κηδείας έγινε στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Πλατάνι με τους παρευρισκομένους να είναι συγκλονισμένοι από την τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού
Σε κλίμα συγκίνησης και με τις παραδόσεις των μουσουλμάνων κηδεύτηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 η άτυχη Νουρντάν Γκουντούζ από την Τουρκία στην Κω.
Σύμφωνα με την Ροδιακή, στο τελευταίο «αντίο» ήταν οι άνθρωποι του Βακούφ Κω, λιγοστοί κάτοικοι του νησιού και κάποιοι Τούρκοι φίλοι του συζύγου της κοπέλας που διαμένουν εκτός Τουρκίας.
Η τελετή της κηδείας έγινε στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Πλατάνι με τους παρευρισκομένους να είναι συγκλονισμένοι από την τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού που βρισκόταν στο νεκροτομείο της Κω από τις 2 Δεκεμβρίου 2021.
Πνίγηκαν στις 2 ΔεκεμβρίουΕτάφη
Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό ζευγάρι δικαστών έφυγε κυνηγημένο από την Τουρκία και τον Ερντογάν. Στις 2 Δεκεμβρίου και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν και πνίγηκαν ανοικτά της Κω. Έκτοτε το αδικοχαμένο ζευγάρι παρέμενε στο νεκροτομείο της Κω στα «αζήτητα» καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν με διάφορες ενέργειες δεν έδινε άδεια στην οικογένεια ούτε να έρθει στην Ελλάδα για ταυτοποίηση, ούτε να παραλάβει τις σορούς.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η σιωπή της ατμόσφαιρας έσπαγε με τα κλάματα και τη συγκίνηση των συγγενών της αδικοχαμένης Νουρντάν που έβλεπαν σε απευθείας σύνδεση μέσω κινητών τηλεφώνων την κηδεία της αγαπημένης τους κόρης και αδελφής. Μία στιγμή συγκλονιστική, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έδωσε άδεια στην οικογένεια να ταξιδέψει στην Κω, ούτε βεβαίως άδεια να επιστραφεί η σορός της νεαρής κοπέλας.
Το Βακούφ Κω
Την κηδεία ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Βακούφ Κω το οποίο φρόντισε με μεγάλο σεβασμό κάθε λεπτομέρεια. Όπως μας δήλωσε η πρόεδρος κα Ελβάν Κοντζαογλάν, δίπλα στο μνήμα της κοπέλας προβλέφθηκε να υπάρξει χώρος για τον άντρα της ώστε όταν γίνει η κηδεία, να αναπαυθεί στο πλάι της αγαπημένης του συζύγου. Ο ιμάμης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα προσεύχεται πάντα για την ανάπαυση της ψυχής της.
Ωστόσο ίσως δεν ήταν τυχαία η παρουσία του Δημάρχου Μπόντρουμ αυτό το διάστημα στην Κω και οι επίσημες συναντήσεις που είχε με τον Δήμο Κω, την Αδελφότητα Μουσουλμάνων και άλλους φορείς. Προφανώς ο δήμαρχος Μπόντρουμ είχε ίσως υπ’ όψιν του το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει τις κοινωνίες των δύο πλευρών του Αιγαίου.
Κύμα συγκίνησης
Σημειώνεται ότι η συγκλονιστική ιστορία προκάλεσε μεγάλο κύμα συγκίνησης σε Ελλάδα και Τουρκία με τους πολίτες που αντιτίθενται στο κυβερνών κόμμα να χαρακτηρίζονται αμέσως Γκιουλενιστές και εχθροί της πατρίδας.
Δύο νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι στο δικαστικό σώμα, έφυγαν με μόνη ελπίδα την ελεύθερη ζωή, την ανεξάρτητη άποψη και το καλύτερο “αύριο”. Δυστυχώς τα όνειρα χάθηκαν το πρωινό του Δεκέμβρη στη θάλασσα.
Μετά από αρκετή ταλαιπωρία ακόμη και μετά θάνατον, το πρώτο μέρος του δράματος ολοκληρώθηκε χθες στο μουσουλμανικό νεκροταφείο και την κηδεία της Νουρντάν. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η οικογένεια του Ιμπραχίμ να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με της γυναίκας του και να αναπαυθεί εν ειρήνη στην κωακή γη.
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη του βανδαλισμού στους Κίονες της Μητρόπολης από τον Δήμο Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
- Τσουκαλάς: «Οι επόμενες εκλογές είναι μαραθώνιος αντοχής» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Δίκη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 και 28 μηνών με αναστολή σε Δεσταμπασίδη και Μαραγγέλη
- Τσάμπι Αλόνσο: Το «τρελό» ποσό που κόστισε ο Ισπανός στη Ρεάλ και το εντυπωσιακό ποσοστό νικών του
- Η Björk έχει ένα σχέδιο για να σώσει τη Γροιλανδία από τον Ντόναλντ Τραμπ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442