Jumbo – «Δεν είναι παράνομες οι διατάξεις του κανονισμού εργασίας»
Τι αναφέρει η αλυσίδα για τις καταγγελίες αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες και το άνοιγμα των καταστημάτων στις 26/12
Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η διοίκηση της Jumbo μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και όχι μόνο- από τις πρωτοφανείς συνθήκες εργασίας που προβλέπει ο νέος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ομίλου, με πολλές οργανώσεις και πολίτες να προτρέπουν σε μποϊκοτάζ της εταιρείας.
Το ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα δε για την εταιρεία καλλιεργείται εν μέσω της εορταστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει.
Διαβάστε επίσης: #cancel_jumbo: Το twitter «δικάζει» τα Jumbo
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, υποστηρίζεται πως ο επίμαχος κανονισμός εργασίας είναι σύννομος και σύμφωνος με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, ενώ ταυτόχρονα διαψεύδεται ότι η διοίκηση της αλυσίδας ζήτησε να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ότι «όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo».
Η ανακοίνωση
«Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.
Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία.
Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει, ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.
Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της.
Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.»
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442