Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Jumbo - Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο κατάστημα του Μοσχάτου

Jumbo – Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο κατάστημα του Μοσχάτου

Μέλη του Ρουβίκωνα κατήγγειλαν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί στα Jumbo

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα με τρικάκια και συνθήματα σε κατάστημα του Jumbo στο Μοσχάτο έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως ενημέρωσε η ίδια η αναρχική συλλογικότητα στο Facebook.

«Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία του JUMBO στο Μοσχάτο. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ», έγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, εκ των ηγετικών μελών του Ρουβίκωνα, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Τι είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε κάνει προ ημερών λόγο για «πρακτικές γαλέρας κι εργασιακής ασυδοσίας» στα Jumbo με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με εσωτερικό κανονισμό η διοίκηση των Jumbo επιχειρεί να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, «σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, ο Σύλλογος κατήγγειλε πως με βάση τον ίδιο κανονισμό, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις κι επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο «στον παραβάτη – εργαζόμενο» αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του».

«Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δεν χωράει το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α)», επισημαίνει ο ΣΕΑ, προσθέτοντας πως θα επανέλθει για το 8ωρο που μοιάζει με 5ωρο. Επιπρόσθετα, «με βάση το άρθρο 18, παρ.1 ο χρόνος και η σειρά χορηγούμενης τμηματικά αδείας (καλοκαίρι και χειμώνα) καθορίζεται από την εταιρεία. Με βάση το άρθρο 33 η εταιρεία φέρει την ιδιότητα του «Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων» και μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024