Κοροναϊός – Πέθανε ξάδερφος γνωστού ποινικολόγου – Ήταν εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις
Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, καθώς επίσης αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του ξαδέλφου του.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διασπορά κορoναϊού στο κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του γνωστού ποινικολόγου, Νίκου Διαλυνά, συγγενικό πρόσωπο του οποίου -και τρόφιμος στη συγκεκριμένη μονάδα- έχασε τη μάχη με τη φονική νόσο την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Ο θάνατος του 62χρονου τρόφιμου -πλήρους εμβολιασμένου και με τις τρεις δόσεις- προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Διαλυνά, η οποία με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.
Παράλληλα ζητά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και ιστολογικών εκθέσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαπλώθηκε ο κοροναϊός ανάμεσα σε 26 τρόφιμους της μονάδας.
Η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα και ζητά την εξέταση των ιατρικών βιβλίων που τηρούνται τόσο Ιπποκράτειο όσο και στην υγειονομική δομή, ενώ κάλεσε τον κ. Διαλυνά να παρουσιαστεί ενώπιόν του στις 13 Δεκεμβρίου.
Εκείνο που απασχολεί την οικογένεια του άτυχου άνδρα είναι το γεγονός ότι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με τιμή αιματοκρίτη 15, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Επίσης, ενώ παρουσίαζε μεγάλες και παραμελημένες κατακλίσεις αναγκάστηκε να περιμένει στην εφημερία του Ιπποκράτειου τουλάχιστον οκτώ ώρες σε φορείο, δεδομένου ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη από το ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με covid.
Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, καθώς επίσης αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του ξαδέλφου του.
Σύμφωνα με καταγγελία που είχε φτάσει στο ThessToday.gr στο κέντρο αποκατάστασης στη Θέρμη είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή ατόμων που δεν περιθάλπονταν στη συγκεκριμένη δομή. Λίγες ημέρες μετά, 26 τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα κοροναϊού, από τους οποίους οι 12 χρειάστηκε να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο, εκ των οποίων οι πέντε τελικά έχρηζαν νοσηλείας.
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
- MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για το απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού
- Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Μπακς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442