Κεν Λόουτς – Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα
O Λόουτς σημείωσε ότι «ο βρετανικός λαός είναι πιο ειλικρινής. Αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστραφούν»
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κεν Λόουτς ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, λίγο μετά την αγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.
«Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα. Φυσικά και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Είναι ένα κεντρικό σημείο της ιστορία σας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της περίφημης ταινίας «Γη και Ελευθερία».
Διευκρίνισε όμως ότι οι ισχυροί της χώρας του διαφέρουν πολύ από το λαό της. «Ο βρετανικός λαός είναι πιο ειλικρινής. Αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα». Γι’ αυτό και, όπως υπογράμμισε, «σας παρακαλώ μην μπερδεύεται τις πράξεις των πλουσίων και ισχυρών από των ανθρώπων της καθημερινότητας».
Τέλος δεν δίστασε να στραφεί εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι ντροπή που δεν τα έχει επιστρέψει ακόμη.
Επίτιμος διδάκτορας στο ΠΑΔΑ

Ο Κεν Λόουτς που έχει τιμηθεί δυο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, μίλησε και για την αγόρευσή του ως επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής: «Νιώθω πανευτυχής. Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, πολύ ευγενικοί. Οι ταινίες που κάνουμε είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς και συνεπώς αυτή η διάκριση δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τις ταινίες μας».

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, τιμητική διάκριση έλαβε και ο Έλληνας πρέσβης της Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Ραπτάκης. «Για τις προσπάθειές του, για τις ενέργειές του και όλα όσα έχει κάνει για το πανεπιστήμιο αλλά και τον Ελληνισμό στην Αγγλία», όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου Παναγιώτης Δούρος, ο οποίος του παρέδωσε τη σχετική αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή.
- Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ
- Ίλιον: Διασώστης του ΕΚΑΒ πήγε σε κέντρο διασκέδασης για βοήθεια σε γυναίκα που λυποθύμισε και άρχισε να τραγουδά
- Νετανιάχου: Θέλει «εξάγωνο συμμαχιών» με Ινδία, Ελλάδα, Κύπρο, αραβικά και αφρικανικά κράτη
- Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας 91-74: Πήρε το Κύπελλο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Αρνήθηκαν την μετάθεση σε πατέρα παιδιού με βαρύ αυτισμό – Δουλεύει 507 χλμ. μακριά από το σπίτι του
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 22ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Το «αδιαχώρητο» στη Βαρβάκειο αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442