Παναθηναϊκός – Με ανεβασμένη ψυχολογία κόντρα στην Ζενίτ
O Παναθηναϊκός μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ρίχνεται στην μάχη της Euroleague για τη 12η αγωνιστική κόντρα στην Ζενίτ με στόχο την νίκη.
Ο Παναθηναϊκός τρεις ημέρες μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, απόψε στις 21:30 το βράδυ υποδέχεται την Ζενίτ για την 12η αγωνιστική της Εuroleague.
Οι πράσινοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Basket League έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν χαρακτήρα μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες στην Εuroleague και με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς επικράτησαν με 81-76 του αιωνίου αντιπάλου.
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στη Ζενίτ για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9, ώστε να μπορέσει να αναρριχηθεί πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο τεχνικός του τριφυλλιού δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες για τον δύσκολο αγώνα απέναντι στη Ζενίτ.
Από την άλλη πλευρά η Ζενίτ βρίσκεται σε μία εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα καθώς που έρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες και ανέβηκε στο 8-3. Την περασμένη εβδομάδα έκανε το «2 στα 2» στα εντός με Άλμπα (75-66) και Αρμάνι Μιλάνο (74-70).
Ο νυν τεχνικός τη Ζενίτ και πρώην του τριφυλλιού, Τσάβι Πασκουάλ, έχει να διαχειριστεί μόνο το ζήτημα του Ναπίερ, ο οποίος είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.