Εμβόλιο – Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν τρίτη δόση – Οι προτεινόμενοι συνδυασμοί
Για τους συνδυασμούς εμβολίων μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας. Ποιο είναι το προτεινόμενο σκεύασμα για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και mrna
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου και έδωσε διευκρινίσεις για τις επιλογές που έχουν οι πολίτες ανάλογα με το σκεύασμα που χρησιμοποίησαν για τις τις δύο πρώτες δόσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα κάνουν αναμνηστική δόση όσοι έκαναν την πρώτη δόση με mrna εμβόλιο και τη δεύτερη με Johnson & Johnson.
Για τους υπόλοιπους τόνισε πως:
- Όσοι έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις με mrna εμβόλιο ή Astrazeneca, συστήνεται να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, με mrna εμβόλιο (μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
- Όσοι έκαναν την μία δόση του Johnson & Johnson, συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά, είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο mrna (κι εδώ έχουμε μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
- Τέλος, σε ό, τι αφορά την αναμνηστική για όσους νόσησαν, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 23.11.2021, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες στο embolio.gov.gr, καθώς όπως είπε υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.
- ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των μόνιμων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών
- Κάμπινγκ: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς του MEGA
- Αίγιο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 46χρονος που πυροβόλησε 4 ανήλικους – Ένταση στα δικαστήρια
- Παναθηναϊκός: Επαγγελματικό συμβόλαιο στον 18χρονο μεσοεπιθετικό Κάουα
- Τέλος στη ζωή του έβαλε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Καραντάιν – Δύο δεκαετίες πάλευε με τη διπολική διαταραχή
- Μητσοτάκης: Ακλόνητη στήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στον λαό της
- «Απίστευτα κουραστική ζωή μοναχού» – Ο Moby έχει να βγει ραντεβού πάνω από 10 χρόνια
- Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιανουάριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442