Οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης με κοινή τους ανακοίνωση μια «ενορχηστρωμένη εργαλειοποίηση ανθρώπων» από τη Λευκορωσία στα σύνορα με την Πολωνία με στόχο την «αποσταθεροποίηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Στόχος η «αποσταθεροποίηση»
Επειτα από έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του ΣΑ που συγκάλεσαν η Εσθονία, η Γαλλία και η Ιρλανδία, οι έξι εν λόγω χώρες (μαζί με τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο) τόνισαν στο ανακοινωθέν τους ότι στόχος της Λευκορωσίας είναι παράλληλα «να αποσταθεροποιήσει τις γειτονικές χώρες» και «να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές της αυξανόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»