Κέρκυρα – Στην 6η θέση σε λίστα αυστραλιανής ιστοσελίδας
Δεν θεωρείται αδίκως ένα ιδανικό μέρος για διακοπές, καθώς κατέχει το «τρίπτυχο της επιτυχίας»
Η Κέρκυρα κάθε τουριστική σεζόν «πνίγεται» από το πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά της γης που έρχονται να της επισκεφτούν, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν διστάζουν να προχωρήσουν στην αγορά εξοχικής κατοικίας προκειμένου να κάνουν για πάντα τις διακοπές τους στο νησί.
Γι’ αυτό τον λόγο το ελληνικό πανέμορφο νησί μας, κατατάσσεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας λίστας με τα ιδανικά μέρη για να αποκτήσει κανείς εξοχική κατοικία, σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα Compare the Market.
Η μαγευτική Κέρκυρα δεν θεωρείται αδίκως ένα ιδανικό μέρος για διακοπές, καθώς κατέχει το «τρίπτυχο της επιτυχίας» σύμφωνα με τους εξής παράγοντες που πηγάζουν από τα ερευνητικά ευρήματα: μέση θερμοκρασία 17,2 βαθμών Κελσίου, μέση τιμή αγοράς κατοικίας στα 1.387 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μεγάλο αριθμό εστιατορίων (1.322 ανά 10.000 κατοίκους) και κέντρων διασκέδασης.
Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νησί με τις 92 παραλίες
Η Κέρκυρα κάθε τουριστική σεζόν «πνίγεται» από το πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά της γης που έρχονται να της επισκεφτούν, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν διστάζουν να προχωρήσουν στην αγορά εξοχικής κατοικίας προκειμένου να κάνουν για πάντα τις διακοπές τους στο νησί.
Πρώτη στη λίστα η Βενετία και ακολουθεί η Πάφος
Πρώτη στην λίστα με τα καλύτερα μέρη για να αγοράσει κανείς εξοχική κατοικία είναι η Βενετία. Xτισμένη πάνω σε μία λιμνοθάλασσα με κανάλια και γόνδολες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.
Ακολουθεί η Πάφος της Κύπρου στην 2η θέση, ενώ η Λάρνακα κατέχει στην 9η θέση.
Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της παράγοντες όπως ο καιρός, η εγκληματικότητα, ο αριθμός εστιατορίων, το κόστος ζωής, η τιμή των ακινήτων και οι δυνατότητες για δραστηριότητες.
- Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Τροχαίο στο ύψος της Κινέτας – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού θα αυξήσει τη ζήτηση για ασανσέρ
- Χιούλμαντ: «Εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι»
- Ντουτέρτε: «Οι ισχυροί δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου» – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην έναρξη της δίκης
- For Our Time Is the Time of Water: Σε ποιον ανήκει το νερό;
- Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου γιορτάζει τα Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη – Το αδιαχώρητο στο Σέιχ Σου
- Έφτασε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Gerald Ford καθ’ οδόν προς Μέση Ανατολή
- Πειραματικό εμβόλιο νέου είδους προστατεύει από πολλές λοιμώξεις ταυτόχρονα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442