Πειραιάς – Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
Νέα απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΜΠΟ μετά τον θάνατο του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή.
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά. Ζητούν σύγχρονες συνθήκες ασφάλειας στην εργασία τους και τη διαλεύκανση του δυστυχήματος στο ΣΕΠ, που είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφός τους να βρει τραγικό θάνατο.
Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.
Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας και ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων δεν θα κάνει βήμα πίσω. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στις 13.30 αύριο στο ΣΕΜΠΟ για να ξεκινήσει η απεργιακή περιφρούρηση.

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητεί τα εξής:
1) Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους.
2) Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας
3) Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
4) Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα
5) Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο
Στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6:30μμ στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι) συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να αντιδρούμε στον αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις μας».
Προσθέτει ότι «αντί να παρθούν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και θα στηρίζουν τις λαϊκές οικογένειες, περιορίζουν συνεχώς τα δικαιώματα μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμιά τρόικα, καμιά δέσμευση στους δανειστές, χωρίς να υπάρχει καμιά δικαιολογία». Υπογραμμίζει επίσης ότι «το πρόσφατο δυστύχημα στον ΣΕΠ ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας».
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
- Ο Δένδιας ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα «καρφιά» στον Μητσοτάκη
- Τέλος στις φωτοτυπίες ταυτότητας – Αλλάζουν όλα στις καθημερινές συναλλαγές
- Ρεκόρ με ουρά: 2.397 Golden Retriever έφεραν το χαμόγελο στο Μπουένος Άιρες – «Χρυσό Κύμα»
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442