Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία - Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από την επίθεση - Συνελήφθη ο δράστης, ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Νορβηγία – Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από την επίθεση – Συνελήφθη ο δράστης, ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Νορβηγία μετά την επίθεση του τοξοβόλου στο Κόνγκσμπεργκ.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί και δύο οι τραυματίες από την επίθεση με το τόξο στη Νορβηγία που έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Την είδηση μετέδωσε αρχικά ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK.

Η νορβηγική Αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ο οποίος δεν βρισκόταν σε υπηρεσία. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο άλλος τραυματίας βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας ότι η Αστυνομία έχει τον έλεγχο, ενώ έστειλε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μόνικα Μέλαντ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό περιστατικό», ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα και ο Δήμος της περιοχής έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.

Τι δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας

«Ο άνδρας συνελήφθη. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», δήλωσε αμέσως μετά την επίθεση ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ξύπνησαν μνήμες από την επίθεση Μπρέιβικ

Μνήμες από το 2011 ξύπνησε η σημερινή δολοφονική επίθεση. Θυμίζουμε ότι στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους με βομβιστική επίθεση κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο πριν να ανοίξει πυρ εναντίον μιας θερινής κατασκήνωσης της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Στο σημείο της επίθεσης κατέφθασαν πάνοπλοι αστυνομικοί, δύο ελικόπτερα πετούσαν, ενώ κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024