Smoothies – Η «μόδα» που ήρθε για να μείνει
Ένα είναι σίγουρο, τα smoothies, ενώ ξεκίνησαν σαν μια ακόμα διατροφική μόδα, έχουν έρθει για να μείνουν.
Σε αντίθεση με διάφορες διατροφικές «εμμονές» που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς, κυρίως εξαιτίας -αλλά και μέσω- των σόσιαλ μίντια, τα smoothies έχουν αποκτήσει μόνιμη διατροφική συνήθεια για πολλούς, χωρίς να αποτελούν επιλογή μόνο για όσους «λιώνουν» στα γυμναστήρια.
Πλέον μπορούμε να βρούμε smoothies στα περισσότερα μαγαζιά της πόλης, με πολλές επιλογές και για vegan/vegeterian.
Έχουν γίνει μια αγαπημένη συνήθεια για τις εξόδους μας, από τα κυριακάτικα brunch μέχρι ως εναλλακτική για τον απογευματινό καφέ (όχι άλλες αϋπνίες τα ξημερώματα Δευτέρας).
Τα smoothies θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή, ιδανική εναλλακτική για τα κλασσικά πατροπαράδοτα (!) milkshakes, μιας και φτιάχνονται από πολτοποιημένα φρούτα και λαχανικά, γάλα (φυτικό ή μη) και ξηρούς καρπούς, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ για να μην δημιουργήσουμε θερμιδικές βόμβες, που εκτός από επιπλέον κιλά, μπορούν να προκαλέσουν και άσχημο φούσκωμα.
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες μας, μπορούμε να επιλέγουμε και τα κατάλληλα υλικά για το smoothie μας.
Άμα θέλουμε να χάσουμε βάρος, ή απλά θέλουμε ένα πιο ελαφρύ smoothie σαν ενδιάμεσο στα γεύματα, καλό είναι να προτιμήσουμε γάλα χαμηλών λιπαρών (2%) ή κάποιο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη, μια ή δύο μερίδες φρούτου όπως μπανάνα αν θέλουμε να βγει τo smoothie μας πιο γλυκό, αλλά μη διστάσετε να βάλετε και μήλο, αχλάδι, ακόμα και αποξηραμένα φρούτα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και κατεψυγμένα φρούτα, έτοιμα και κομμένα, απλά να έχετε υπόψιν σας ότι δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία όσο τα φρέσκα φρούτα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε, απλά με μέτρο. Έτσι κι αλλιώς το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ποικιλία.

Άμα χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, πεινάμε πολύ ή θέλουμε να είναι το smoothie μας κύριο γεύμα για πρωϊνό ή βραδινό, μπορούμε μαζί με το γάλα να προσθέσουμε και γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, είτε ολόκληρους είτε με τη μορφή βουτύρου, κάποιο γλυκαντικό όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.

Μπορούμε πάντα να προσθέσουμε λαχανικά (ιδανικά τα παντζάρια που δίνουν και υπέροχο χρώμα στο ποτό μας) αλλά πολλοί επιλέγουν και φύλλα από σπανάκι, αβοκάντο, σέλερι και άλλα.
Γενικώς αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς, ακόμα και όσους μπορεί να σας ξενίζουν.
Το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σας εκπλήξει!
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-127x85.jpg)

















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442