Εκπαιδευτικός για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – «Εχει μαζευτεί η Χρυσή Αυγή από όλη τη Θεσσαλονίκη»
Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή
«Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε χθες η Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους φοιτητές. Είναι πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει».
Αυτό τόνισε η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, για τα νέα επεισόδια με πετροπόλεμο και μολότοφ που σημειώθηκε την Τετάρτη έξω από το ΕΠΑ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.
Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές και εξωσχολικού επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν έξω από το ΕΠΑΛ ανακοίνωση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και χθες υπήρχε – ως απάντηση – συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο.
Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή.
Επισήμανε, δε, ότι η συγκέντρωση των φοιτητών ήταν ειρηνική με αντιφασιστικά πανό. «Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως» υπογράμμισε η κυρία Σαραϊδάρη.
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Θα εξεταστεί η εγκατάσταση συστήματος καρδιακής υποβοήθησης»
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442