Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταίο αντίο - Εξαφανισμένα είδη κηρύσσονται 23 ζώα και φυτά στις ΗΠΑ

Τελευταίο αντίο – Εξαφανισμένα είδη κηρύσσονται 23 ζώα και φυτά στις ΗΠΑ

Διασημότερο από τα 23 είδη είναι ο δρυοκολάπτης Campephilus principalis, ο οποίος παρέμεινε άφαντος κατά τις πυρετώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του στους βάλτους του Άρκανσο, της Λουιζιάνα, του Μισισίπι και της Φλόριντα.

Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ θα κηρύξει σήμερα την εξαφάνιση ενός είδους δρυοκολάπτη και ακόμη 22 ειδών πτηνών, ψαριών και φυτών, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες εξάντλησαν τις προσπάθειες να βρεθούν τα 23 είδη και προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή, περισσότερο από άλλους πιεστικούς παράγοντες, θα μπορούσε να επιτείνει την εξαφάνιση κι άλλων ειδών, μετέδωσε το Associated Press.

«Καθένα από αυτά τα 23 είδη αντιπροσωπεύει μια μόνιμη απώλεια για την φυσική κληρονομιά του έθνους μας και στην παγκόσμια βιοποικιλότητα» δήλωσε στους New York Times η Μπρίτζετ Φάχεϊ, η οποία επιβλέπει την ταξινόμηση των ειδών στην Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας.

«Είναι μια αφυπνιστική υπενθύμιση του γεγονότος ότι η εξαφάνιση ειδών αποτελεί συνέπεια της περιβαλλοντικής αλλαγής που προκαλεί ο άνθρωπος» σημείωσε.

Εξαφανισμένα πρόκειται να κηρυχθούν 11 είδη πουλιών, οκτώ μύδια του γλυκού νερού, δύο είδη ψαριών, ένα είδος νυχτερίδας και ένα φυτό.

Διασημότερο από τα 23 είδη είναι ο δρυοκολάπτης Campephilus principalis (εικόνα πάνω), ο οποίος παρέμεινε άφαντος κατά τις πυρετώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του στους βάλτους του Άρκανσο, της Λουιζιάνα, του Μισισίπι και της Φλόριντα.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), διεθνής φορέας που συντάσσει την επίσημη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, διευκρίνισε ότι δεν θα κηρύξει εξαφανισμένο τον δρυοκολάπτη καθώς το είδος δεν αποκλείεται να επιζεί στην Κούβα.

Τουλάχιστον 902 είδη και φυτών έχουν επισήμως εξαφανιστεί σε όλο τον κόσμο, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού κάποια είδη δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ.

Ο ρυθμός εξαφάνισης ειδών σε όλο τον πλανήτη εκτιμάται ότι είναι σήμερα 1.000 φορές υψηλότερος από ό,τι πριν από την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024