ΕΝΦΙΑ 2021 – Πληρωμή πρώτης δόσης τέλος Σεπτεμβρίου ή δύο δόσεις τον Οκτώβριο
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες ισχύουν έως το τέλος του 2021 και με τις ίδιες εκπτώσεις και απαλλαγές
Toν νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει η ΑΑΔΕ σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης του Σεπτεμβρίου.
Βέβαια, όσοι θέλουν να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου κερδίζοντας έτσι τις 6 μηνιαίες δόσεις, μπορούν να το πράξουν.
Δύο δυνατότητες στους πολίτες
Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «η δική μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε στους πολίτες και τις δύο δυνατότητες. Είναι κάτι που θα αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή».
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες (οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εφαρμοστούν από το 2022), ενώ δεν υπάρχουν μεταβολές στις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που ισχύουν για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων που εφαρμόστηκαν το 2020.
Εξι μηνιαίες δόσεις
Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022.
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)



























![Η αγορά του αλκοόλ υπέστη… «hangover» – Τι έφερε τη βουτιά [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tianya1223-wine-6878013_1280-315x220.jpg)

![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)













![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442