Μητσοτάκης – Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο
Στις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.
Διαδοχικά στην ανάρτηση του πρωθυπουργού εμφανίζονται τα εξής μηνύματα:
Οι 5 Ελευθερίες των ζώων. Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.
Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο ζώων συντροφιάς και Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Υπεύθυνη ιδιοκτησία. Στο νέο νομοσχέδιο περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Ιδρύεται εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης DNA ζώων συντροφιάς ώστε εάν εγκαταλειφθεί ένα ζώο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους και να έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Κατοχυρώνεται ο θεσμός του ερασιτέχνη εκτροφέα.
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442