Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό ενόψει της νέας σεζόν, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να διαλύει με 100-77 την βουλγαρική, Ρίλσκι Σάμοκοφ.
Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Φαλ με 18 πόντους, ενώ από 13 πόντους είχαν οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ. Με 12 πόντους τελείωσε το ματς ο Λαρεντζάκης, ενώ 10 είχε ο Γουόκαπ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σλούκας αγωνίστηκε μόλις 7 λεπτά, καθώς ήταν αδιάθετος, ενώ στο σημερινό παιχνίδι δεν έπαιξαν οι Ζαν Σαρλ και Λούντζη.
Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά (23-22), ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +16 (48-32).
Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό και ήταν φανερά ανώτεροι των αντιπάλων τους. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανέβαινε συνεχώς, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να ολοκληρώνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +23 (78-55). Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και στους 31 (91-60), με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 100-77.
Η «ερυθρόλευκη» αποστολή θα επιστρέψει αύριο (30/08) από το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου και πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.