Αποζημιώσεις παγετού – Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές
Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, διαβεβαιώνει το ΥπΑΑΤ.
Καθυστερήσεις στην πληρωμή των προκαταβολών σε αγρότες που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό παγετό της άνοιξης του 2021 έχουν σημειωθεί σε ορισμένες περιοχές τις χώρες, δημιουργώντας εύλογες απορίες αλλά και την έντονη ανησυχία των παραγωγών.
Οι καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές, οφείλονται – σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω δυσλειτουργιών συγκεκριμένων Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, υπάρχει μέριμνα και εγρήγορση ώστε οι δυσλειτουργίες αυτές να ξεπεραστούν άμεσα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα, ενημερώνοντας ότι ο ΕΛΓΑ, μόλις λαμβάνει οιοδήποτε πόρισμα, τόσο για τις ζημίες του «Παγετού, Άνοιξη 2021» όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζημία, προχωρά είτε στην καταβολή προκαταβολής (για παγετό) είτε στην άμεση εξόφληση των παραγωγών (για άλλες ζημίες).
«Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, την οποία θα λάβει στο ακέραιο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εκταμιευθεί από τις 12 Αυγούστου περίπου 40 εκατ. ευρώ για προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που είχαν πληγεί.
Την ίδια στιγμή η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, «διεκπεραιώνονται άμεσα, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα και διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων».
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442