«Χρυσή» με παγκόσμιο ρεκόρ η Σενμέικερ στα 200 μ. πρόσθιο
Έγραψε ιστορία η Τατιάνα Σενμέικερ
Η Τατιάνα Σενμέικερ κατέρριψε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ σε ατομικό αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο.
Η νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια πέτυχε χρόνο 2:18.95 και κατέρριψε το 2:19.11 που κατείχε η δανή Ρίκε Μέλερ Πέντερσεν από την 1η Αυγούστου 2013, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.
Η αμερικανίδα Λίλι Κινγκ, που πριν από λίγες ημέρες έχασε τον τίτλο της στα 100 μ. πρόσθιο, πάλεψε για την έκπληξη στα 200 μ. και κόντραρε τη Σενμέικερ, τελικά όμως έμεινε δεύτερη με 2:19.92, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η επίσης αμερικανίδα Άνι Λέιζορ με 2:20.84.
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
- Οι δύο όψεις του Κόντε
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός
- Τα «βρήκαν» Σλοτ και Σαλάχ: Επιστρέφει στο παιχνίδι με τη Μπράιτον ο Αιγύπτιος
- Αταμάν: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα – Ο Ομπράντοβιτς δεν είχε καλά αποτελέσματα»
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)





























![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442